Het jaar 2022 is begonnen en daarmee komt een hele reeks nieuwe trends voor het inrichten van je huis. Om je te helpen je voor te bereiden, hebben we samengesteld wat volgens ons de populairste inrichtingsgrillen zijn die in het komende jaar verschijnen.

Urban Jungle

Bij de urban jungle stijl gaat het erom het buitenleven naar binnen te halen. Deze trend kenmerkt zich door veel planten en natuurlijke texturen, en door aardse kleuren zoals groen, bruin en beige. Als je deze trend in je huis wilt omarmen, begin dan met het toevoegen van een paar potplanten aan je inrichting. Je kunt ook proberen natuurlijke materialen zoals hout, steen en rotan in je inrichting te verwerken.

Terracotta decor

Terracotta is een soort klei die algemeen gebruikt wordt voor het maken van potten en bakstenen. Het is ook een populair materiaal voor woninginrichting, vanwege zijn warme, aardse tinten en rustieke uitstraling. Als je wat terracotta accenten in je huis wilt aanbrengen, zijn er heel wat mogelijkheden. Je kunt terracotta potten gebruiken om planten in te zetten, of terracotta tegels in je vloer of backsplash leggen. Je kunt ook terracotta beelden of vazen gebruiken om je inrichting interessanter te maken.

Geometrische patronen

Trends komen en gaan, maar geometrische patronen zijn hier om te blijven. Ze zijn populair op dit moment, en we zien dat in 2022 niet veranderen. Integreer deze gedurfde prints in je inrichting voor een moderne look die toch tijdloos is. Geometrische patronen kun je op gordijnen of meubels gebruiken om de kamer wat flair te geven zonder te overdrijven met kleur of patroon; je kunt ze ook als muurkunst gebruiken voor een interessant middelpunt in elke kamer van het huis. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Pastelkleuren

Zacht en dromerig, pastelkleuren zijn er perfect voor en creëer je een ontspannen en rustige sfeer in je huis. In 2022 voorspellen we dat pasteltinten het meest gebruikt zullen worden in slaapkamers en badkamers, maar ze kunnen in elke kamer van het huis gebruikt worden. Om een samenhangende uitstraling te krijgen, probeer je verschillende tinten van dezelfde kleur door je hele huis te gebruiken. Of, meng en match verschillende pastelkleuren om een leuke en eclectische vibe te creëren.

Gemengde metalen

Gemengde metalen is een andere trend die hier blijft. Deze stijl houdt in dat verschillende soorten metaal aan elkaar worden gekoppeld, zoals messing en koper of zilver en goud. Het effect kan echt prachtig zijn, en een elegante toets aan je inrichting geven. Als je deze trend in je eigen huis wilt uitproberen, begin dan met het aanbrengen van een paar metalen accenten zoals lampen, vazen of fotolijstjes. Je kunt ook metaalverf gebruiken om je meubels of muren een metallic afwerking te geven.

Rustiek Industrieel

Tot slot de stijl Rustiek Industrieel. Hij combineert twee zeer populaire stijlen – rustiek en industrieel – tot een unieke look die zowel charmant als stijlvol is. Als je deze trend in je eigen huis wilt uitproberen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Je kunt beginnen met het toevoegen van industriële elementen zoals metalen buizen of zichtbare baksteen aan je inrichting. Je kunt ook rustieke accenten toevoegen zoals houten balken of doorleefde meubels. Door deze twee stijlen te combineren kun je een unieke look voor je huis creëren die zowel stijlvol als eclectisch is.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen