De afgelopen jaren is er ontzettend veel geïnvesteerd in het slimmer maken van ruimtes. Hoe kunnen we ruimtes zo optimaal inrichten, en toch ons geliefde comfort behouden? We houden ervan om na een drukke dag thuis te komen en lekker op de bank te kunnen ploffen, en we houden ook van functionele meubelen. Daarom is de slaapbank zo’n mooie uitvinding. In deze blog vertellen wij je alles over de ontwikkelingen in functionele meubelen!

Kleine ruimtes ruimtelijk indelen

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van meubels om deze op een innovatieve manier meer functionaliteit te geven. Over elke millimeter moet goed na zijn gedacht, qua functionaliteit, maar ook qua design. Het oog wil natuurlijk ook wat. Kleine ruimtes zijn vaak lastig te meubileren Grote meubelen zorgen namelijk over het algemeen voor een verhoogd comfort, bijvoorbeeld op een grote bank kan je lekker helemaal languit liggen om zo van de dag bij te komen. Daarnaast leverde je in het verleden erg in op knusheid en relax mogelijkheden wanneer je multifunctionele meubelen voor in kleine ruimtes aanschafte. Functionaliteit kwam namelijk voor comfort. Gelukkig is deze manier van denken in de afgelopen jaren aangepast, en is comfort minstens net zo belangrijk als functionaliteit. Happy living in een kleine ruimte!

Sharing is caring

Met de opkomst van sociale media en apps is het super makkelijk om ideeën met elkaar uit te wisselen. Ook het delen van gebruiksvoorwerpen is hierdoor een stuk makkelijker geworden. Zo delen we tegenwoordig auto’s en gereedschap als er iets in huis gerepareerd moet worden. Een andere belangrijke ontwikkeling hierin is het delen van ruimtes in ons eigen huis, of zelfs het gehele huis met bijvoorbeeld Airbnb. Het tijdelijk verhuren van een kamer of je huis is een extra inkomsten bron waar veel mensen van profiteren. Het is wel belangrijk om voor een mooi en compleet interieur te zorgen wanneer een ruimte op een verhuursite wordt aangeboden. Nu functionele meubelen naar comfortabel, er ook nog eens een stuk aantrekkelijker voor het oog uitzien, is er geen excuus meer om een kleine ruimte niet tot een waar paradijsje om te toveren. Slaapbanken 2 persoons zien er tegenwoordig uit als mooie moderne banken, en is het niet meer een rommelige flexibele matras op een inklapbare lattenbodem. Bijvoorbeeld bij Boxspring Xpert zijn er prachtige slaapbanken te vinden die in iedere interieurstijl passen. Voor welk functioneel meubel kies jij?

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen