Ben je van plan om binnenkort een nieuwe TV aan te schaffen? Zo ja, dan denk je er waarschijnlijk al over na hoe hij in het interieurontwerp van je huis zal passen. Maak je geen zorgen – dat kan! Er zijn veel manieren om ervoor te zorgen dat je nieuwe televisie er geweldig uitziet op de plek die hem is toegewezen.

Meet twee keer, koop één keer

Voordat je een nieuwe tv gaat kopen, meet je de ruimte op waar hij komt te staan. Meet de lengte en breedte van de ruimte, en ook de diepte. Het kennen van de maten is essentieel om er zeker van te zijn dat je nieuwe televisie perfect past zonder gaten te laten of te veel ruimte in te nemen. Om een nog beter idee te krijgen van welk formaat het beste past in de toegewezen ruimte, kun je papieren knipsels of blokken hout gebruiken die overeenkomen met de afmetingen van elk potentieel televisietoestel. Op die manier kun je zien hoe het eruit zal zien als het eenmaal op zijn plaats staat.

Overweeg kleur en stijl

Je moet ook overwegen welke kleur en stijl van het televisietoestel het beste past bij de bestaande inrichting van je huis, zoals bijvoorbeeld bij je prachtige tv meubel visgraat. Als je kamer bijvoorbeeld veel natuurlijk licht en witte accenten heeft, dan past een lichtgekleurde televisie het beste bij de helderheid van de kamer. Aan de andere kant, als je donkere meubelstukken hebt en een donkerder kleurenpalet, dan zou tv met een zwarte of donkerblauwe rand beter passen bij het creëren van evenwicht en harmonie in het ontwerp van de kamer. Of wil je dat je TV helemaal opgaat in je woning? Kies dan voor bijvoorbeeld een Samsung The Frame TV!

Montagemogelijkheden

Een ander punt om te overwegen zijn de montagemogelijkheden. Ga je je nieuwe televisie aan de muur bevestigen? Zo ja, zorg er dan voor dat je alle benodigde bevestigingsmaterialen aanschaft voordat je hem mee naar huis neemt, zodat de installatie snel en soepel verloopt. Als muurbevestiging geen optie is vanwege gebrek aan muurruimte of vanwege bepaalde beperkingen in je interieur (zoals huren), overweeg dan de aanschaf van een moderne mediaconsole met rekken die speciaal ontworpen zijn om televisies van verschillende afmetingen te ondersteunen. Bovendien hebben deze consoles meestal extra planken die perfect zijn voor het opbergen van dvd’s en videogamesystemen!

Conclusie:

Het vinden van de juiste tv voor je huis hoeft niet intimiderend te zijn! Het enige wat nodig is, is zorgvuldig opmeten vooraf en rekening houden met stijl en kleur bij het zoeken naar het ideale toestel – en misschien wat extra planken als dat nodig is (of een toffe tv meubel van Happy Home meubels)! Als je deze eenvoudige stappen volgt, kun je gemakkelijk een prachtige nieuwe televisie vinden die perfect in je interieur past, zonder regels te overtreden of reeds bestaande inrichtingselementen te verstoren. Nu hoef je alleen nog maar iets leuks te vinden om naar te kijken op dat gloednieuwe stukje techniek! Veel kijkplezier!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen