Nachtrust is belangrijk om goed te functioneren overdag. Een matras dat bij jouw lichaam past, kan hieraan bijdragen. Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras kom je waarschijnlijk veel verschillende soorten tegen. De dikte en de grootte van een matras kunnen verschillen, maar ook het materiaal waarvan een matras is gemaakt. Traagschuim en koudschuim matrassen zijn tegenwoordig erg populair. De matrassen verschillen van materiaal, maar het slaapcomfort dat de matrassen bieden komen erg overeen. Welk matras past het beste bij jou?  

Traagschuim matrassen 

Traagschuim matrassen zijn erg populair. Dit is ook niet zo gek. Ze zijn betaalbaar én ze liggen ook nog eens comfortabel. Traagschuim staat ook wel bekend als ‘memory foam’, omdat de schuim heel langzaam zijn eigen vorm terugkrijgt als het ingedrukt wordt. Een traagschuim matras verdeelt de lichaamsdruk gelijkmatig en je zakt dus comfortabel weg. 

Mogelijke nadelen van traagschuim matrassen kunnen zijn dat dit matras een open celstructuur heeft. Dit houdt in dat het niet zo goed ventileert als bijvoorbeeld een koudschuim matras. Hierdoor kan een traagschuim matras soms warm aanvoelen. Als jij een persoon bent die veel zweet of het vaak warm heeft ’s nachts, is dit matras wellicht minder geschikt voor jou. 

Koudschuim matrassen 

Koudschuim zorgt voor een veerkrachtig en ventilerend bed. Het koudschuim is zeer elastisch en wordt daardoor als zeer comfortabel ervaren. Dit soort wordt ook wel als meest luxe schuim gezien. Deze matrassen gaan lang mee: gemiddeld zeker 12 jaar. Koudschuim matrassen worden vaak gebruikt in ziekenhuizen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben minder kuilvorming. Een koudschuim matras ventileert en neemt vocht op. Het vocht zinkt makkelijk door het matras heen, waardoor iemand die zweet geen last krijg van een klam matras. 

Nadeel van koudschuim matrassen is wel dat de matrassen redelijk dik en zwaar zijn. Hierdoor is het minder gemakkelijk te verplaatsen. koudschuim matrassen hebben, net als pocketvering matrassen, een hoog ventilerend vermogen, waardoor het in de winter soms als minder prettig wordt ervaren. Het matras kan dan koel aanvoelen. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen