Er zijn veel dingen om rekening mee te houden bij het ontwerpen van het interieur van je huis. Maar als je niet oppast, kun je een aantal veelgemaakte fouten maken die later kostbaar en moeilijk te herstellen kunnen zijn. In dit blogbericht bespreken we vijf van de meest voorkomende interieurfouten die mensen maken, en hoe je ze kunt vermijden.

1. Vastzitten aan een thema

Als je voor het eerst het interieur van je huis gaat ontwerpen, kun je het beste de tijd nemen om uit te zoeken voor welke stijl je gaat. Ben je op zoek naar een moderne inrichting? Geef je de voorkeur aan klassieke Europese stukken? Hou je van de rustieke uitstraling van de natuur? Denk over al deze vragen na voor je kleuren, meubels en inrichting kiest. Zo kom je niet vast te zitten aan één thema dat niet helemaal bij je ruimte past – en moet je later dure verbouwingen doen!

2. Te veel rekening houden met de huidige trends

Je huis moet een afspiegeling zijn van wie je bent als individu. Een fout die mensen vaak maken is dat ze bij het ontwerpen van hun interieur geen rekening houden met de huidige trends. Bijvoorbeeld: felle kleuren kunnen er door de jaren heen gedateerd uitzien, dus kies je beter iets neutralers. Aan de andere kant, als je weet dat felle kleuren je flatteren (en je niet bezorgd bent over trends), ga er dan zeker voor!

3. Met verf beginnen

Sommige mensen beginnen hun ontwerpen graag met verf, terwijl anderen liever met meubels en inrichting beginnen. Hoe je begint is echt een kwestie van persoonlijke voorkeur – maar het is belangrijk dat je jezelf niet te veel stress bezorgt bij het nemen van een beslissing in beide richtingen.

4. Praktische inrichtingsoplossingen negeren

Als er één ding is dat een interieurontwerper weet, is het dat je bij het inrichten van een huis rekening moet houden met het praktische. Hoewel stijlvolle meubels en inrichtingen belangrijk zijn, zijn ze niet altijd de beste optie voor je ruimte. Bijvoorbeeld, als jij of je gezinsleden veel tijd op de laptop doorbrengen, kun je de plaatsing van je eettafel heroverwegen . Het ziet er misschien mooi uit bij het raam – maar het kan uiteindelijk een groot ongemak worden!

5. Met meubels beginnen voor je de kamer gepland hebt

Er zijn veel mensen die beginnen met na te denken over de plaatsing van meubels in plaats van over wat voor soort verlichting ze willen. Verlichting is een van de belangrijkste elementen in de binnenhuisarchitectuur, dus moet het deel uitmaken van je eerste planning – ook al wil je wel eerst aan plattegronden of indeling werken.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen