Als het om meubels gaat, krijgen sommige stukken alle liefde, terwijl andere in het stof blijven liggen. Bijzettafels en salontafels? Die krijgen alle aandacht. Ottomans en banken? Daar wordt altijd op gezeten. Maar hoe zit het met die andere, minder belangrijke meubelstukken die niet altijd de eer krijgen die ze verdienen?

Hier zijn een paar ondergewaardeerde meubelstukken die je investering waard zijn.

De porseleinkast

Als je goed servies hebt, of zelfs als je gewoon een plek wilt om je grootmoeders servies op te bergen, dan heb je een goede servieskast nodig. Maar behalve een praktische opbergoplossing kunnen servieskasten ook prachtige accenten zijn die een vleugje elegantie toevoegen aan elke kamer. Als je gaat winkelen voor een servieskast, zoek er dan een die zowel stijlvol als goed gemaakt is; dit is tenslotte een meubelstuk dat waarschijnlijk generaties lang zal worden doorgegeven.

De Sofa-tafel

Vaak zijn sofatafels een bijzaak. Ze worden gezien als functionele stukken die een specifiek doel dienen – voor lampen, boeken en prullaria – maar ze krijgen niet altijd de eer die ze verdienen als stijlvolle accenten. Een goed gekozen sofatafel kan de uitstraling van je woonkamer of studeerkamer echt verbeteren, dus wellicht is het de overweging waard. En wees niet bang om buiten de gebaande paden te treden; een antiek dressoir dat hergebruikt wordt als sofatafel kan een echt gevoel van geschiedenis en karakter toevoegen aan je ruimte.

Het tv meubel

TV-meubels worden vaak over het hoofd gezien ten gunste van meer glamoureuze stukken zoals banken en salontafels. Maar als je veel tijd besteedt aan tv-kijken, is het de moeite waard om te investeren in meubels die de ervaring aangenamer maken. TV meubels van Houtmijn zijn ontworpen om zowel stijlvol als functioneel te zijn, met veel opties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een TV-meubel, of TV-kast, Houtmijn heeft ongetwijfeld iets voor elke smaak. En omdat al de meubels gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, kun je er zeker van zijn dat ze jarenlang meegaan.

De barkar

Een barkarretje is de perfecte manier om ervoor te zorgen dat je altijd voorbereid bent op happy hour (of elke andere gelegenheid die om drankjes vraagt). Maar behalve een handige manier om drank op te bergen en te vervoeren, kunnen barkarren ook een stijlvol middelpunt zijn in elke kamer. Als je een barkar koopt, zoek er dan een met veel bergruimte en wielen, zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. En vergeet niet alle benodigdheden op te bergen: ijsemmer, cocktailshaker, wijnopener, enz.

Accentstoelen

Accentstoelen zijn een ander meubelstuk dat vaak over het hoofd kan worden gezien. Maar een goede accentstoel kan zowel stijl als comfort toevoegen aan een kamer. Bij het kiezen van een accentstoel is het belangrijk om er een te vinden die de juiste grootte en vorm heeft voor de ruimte die je in gedachten hebt. Je wilt er ook zeker van zijn dat de stoel comfortabel is en uiteraard een stijl heeft die de rest van je meubels aanvult.

Vloerkleden

Een vloerkleed kan in elke kamer een grote impact hebben. Het kan kleur, patroon en textuur toevoegen aan een ruimte. En het kan ook helpen je vloer te beschermen tegen slijtage. Bij het kopen van een vloerkleed is het belangrijk om er een te vinden met de juiste afmetingen voor de ruimte die je in gedachten hebt. Je wilt er ook zeker van zijn dat het tapijt gemaakt is van duurzame materialen, zodat het bestand is tegen intensief gebruik. Zeer zeker als je kinderen in huis hebt rondlopen.

Conclusie

Als je de volgende keer gaat winkelen voor meubels, vergeet dan niet deze ondergewaardeerde maar belangrijke stukken. Van servieskasten en banktafels tot barkrukken en voetenbanken, er zijn genoeg opties om uit te kiezen die je huis zowel stijlvoller als functioneler zullen maken. Neem dus de tijd, doe je onderzoek, en investeer in kwaliteitsstukken waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen