Heb je er al eens aan gedacht om een overkapping tuin aan je huis te plaatsen? Zo’n overkapping zorgt voor een fijne plek waar je, zomer én winter, lekker buiten kunt zitten. Een overkapping wordt vaak gebruikt als een dak boven het terras, aan het huis vast. Maar je kunt deze overkapping ook vrijstaand plaatsen. Zo kun je een comfortabele plek maken, waar dan ook in je tuin.

Kom je wat ruimte te kort in je huis of wil je nóg meer kunnen genieten van je tuin? Dan is het plaatsen van een serre een nog beter idee. Je kunt een serre echt inrichten als extra kamer. Het is namelijk meer dan alleen een dak, het is een echte extra kamer!

Wat kun je allemaal doen met een serre?

Je kunt een serre precies zo inrichten als je dat zelf wilt. Heb je het idee dat een mooie serre een echte aanvulling kan zijn op jouw huis, maar heb je nog geen vastomlijnd plan van wat je met die extra ruimte wilt gaan doen? Hier zijn wat opties:

Een extra woonkamer

Zet een fijne, comfortabele (hoek)bank op een heerlijk woonkleed en geniet van de rust in deze extra woonkamer. Natuurlijk heb je dan ook verlichting en warmte nodig, maar dat is, omdat je de serre aan je huis plaatst, helemaal niet moeilijk.

Een fijne speelkamer

Een echte speelkamer voor de kinderen is altijd een goed idee. Ze kunnen er heerlijk spelen met hun LEGO, poppen, auto’s en wat ze nog meer hebben. Leg een fijn speelkleed op de grond en je kinderen zullen zich zeker vermaken. Is het bedtijd of gaan jullie iets anders doen? Dan kan het speelgoed gewoon blijven liggen. Deur dicht en klaar voor de volgende dag!

Een luxe tuinkamer

Een tuinkamer is een ruimte van waaruit je kunt genieten van alles dat leeft in je tuin. Je zit hier heerlijk, met uitzicht op de tuin, te kijken naar de vogeltjes, egels en natuurlijk je planten. Plaats wat vogelvoer in het zicht en zie welke bijzondere vogelsoorten bij jou in de tuin komen.

Een ruime eetkamer

Heb je een feestdag? Een verjaardag of misschien wel een kerst- of oud-en-nieuw-feestje? Dan is het wel zo fijn als jullie allemaal aan één tafel kunnen eten. Zet een extra lange tafel met veel stoelen in de serre en geniet van het samenzijn.

Een rustige werkruimte

Werk jij (deels) nog steeds thuis? Dan is het wel zo fijn als je een plek hebt waar je je goed kunt concentreren. Door de serre in te richten als werkplek heb je een fijne ruimte die licht is en waar je je echt even kunt afsluiten van wat er verder nog in huis gebeurt.

Bepaal het zelf

Jij weet aan wat voor ruimte je behoefte hebt. En jij kunt dus prima zelf bepalen hoe je je serre gaat inrichten. Je moet ‘m alleen nog even aanschaffen en neerzetten. Dat is al snel geregeld. Het is een waardevolle aanvulling op de woonruimte die je al hebt.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen