Overweeg jij om jouw dak te renoveren? Het populaire dakbedekkingsmateriaal EPDM wordt steeds vaker ingezet voor nieuwbouwprojecten en dat komt voornamelijk door de vele voordelen die dit flexibele materiaal biedt. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij de aanschaf en voor welke toepassingen je dakbedekking van EPDM kunt inzetten.

EPDM

Voor een goed geïsoleerd dak is het van groot belang dat de juiste benodigdheden worden gebruikt, zodat je aanzienlijk kunt besparen op de stookkosten. Vandaar dat daken steeds vaker worden voorzien van EPDM. EDPM staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Mononeer en is een zeer duurzaam synthetisch rubber. Het is duurzaam, licht in gewicht en op diverse ondergronden te plaatsen. Door al deze unieke eigenschappen is EPDM in ieder klimaat de perfecte dakbedekking.

Recyclebaar

Zowel bij renovatie als nieuwbouw is epdm dakbedekking uitermate geschikt voor licht hellende en platte daken. Zo gaat dakbedekking van EDPM minstens 50 jaar mee en is het gemakkelijk op maat te maken. Daarnaast is het perfect bestand tegen alle weersinvloeden. Om vocht- en schimmelplekken zo goed mogelijk te voorkomen, is het belangrijk om het enkelvoudig te verlijmen: dit scheelt tijd én geld.

Waterdicht

Wanneer je het dak van een huis waterdicht wilt maken, dan kun je overwegen om epdm folie aan te schaffen. Dit materiaal is heel eenvoudig te plaatsen. Doordat het folie zonder het gebruik van talk wordt geproduceerd gaat het leggen van de bedekking extra makkelijk. Kies daarom bij voorkeur voor dakbedekking van EPDM: zo hoef je niet in de weer te gaan met flashing tape of primers. 

Doe-het-zelf

Natuurlijk kun je ook besluiten om een dakpakket te kopen. Het voordeel daarvan is dat je zelf geen naden hoeft te maken in jouw dakbedekking. Bovendien kan EPDM met een standaarddikte van 1,30 millimeter op bijna elk dak worden toegepast. Hierbij bepaal je zelf de breedte en de lengte, waarna de dosering lijm automatisch wordt aangepast. Zo weet je zeker dat je precies de juiste hoeveelheid hebt van alle benodigde materialen.

Dakgootreparatie

In Nederland wordt dakbedekking van EPDM al jarenlang gebruikt om dakgoten te repareren. Het is daarom verstandig om voor stroken van EPDM te kiezen die speciaal geschikt zijn voor deze doeleinden. Deze stroken kunnen namelijk eveneens ingezet worden voor het wind- en waterdicht maken van daken, gevels, kozijnen, naden en voegen. Dit materiaal is onderhoudsarm, zodat je er nauwelijks omkijken naar hebt!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen