Dames, ik weet dat jullie van jullie mannen houden. Maar soms moeten ze hun eigen persoon zijn en hun eigen ding gaan doen. We hebben allemaal tijd nodig om onze batterijen op te laden, of we nu man of vrouw zijn. Dus waarom zou je ze niet de ruimte geven die ze nodig hebben met een mancave?

Een plek voor de man des huizes om alleen te zijn met zijn gedachten

Mannen hebben tijd nodig om hun batterijen op te laden, net als vrouwen. Of ze nu tijd voor de televisie doorbrengen, een boek lezen of echt proberen te ontspannen, mannen verdienen wat rusttijd die alleen voor hen is. Het betekent niet dat ze niet van je gezelschap genieten; het betekent alleen dat iedereen af en toe wat ruimte nodig heeft.

Een ruimte waar hij zich kan uitleven in zijn favoriete hobby zonder zich er schuldig over te voelen

Als echtgenotes/vriendinnen/partners mannen zich schuldig laten voelen over hun hobby, opzettelijk of onopzettelijk, vermindert dat de kwaliteit van hun leven, wat zich vertaalt in verminderde kwaliteitstijd die ze samen doorbrengen als echtpaar. Wees niet de zeurende partner die je man zich schuldig laat voelen als hij wat tijd opzij zet voor zijn favoriete hobby.

Een plek om sport te kijken zonder tegen jou te moeten strijden om de afstandsbediening

Hoewel we kunnen discussiëren over de vraag of mannen of vrouwen meer van sport kijken houden, kunnen we niet ontkennen dat alle mensen van een beetje goede competitie houden en je man wil waarschijnlijk af en toe winnen. Als je hem niet zijn eigen ruimte laat om rond te rennen en te schreeuwen zoals hij wil, doet hij dat de volgende keer misschien in de woonkamer.

Een plek om af en toe te ontsnappen aan de vrouwen in zijn leven

Hoewel hij van je houdt, brengt je man waarschijnlijk zo veel tijd met je door dat hij soms gewoon even alleen wil zijn. Als je kinderen hebt, geef hem dan wat “mij” tijd door een uur of twee op ze te passen terwijl hij zijn mancave in gaat en doet wat het ook is dat hem gelukkig maakt. Als mannen gelukkig zijn, zijn ze meestal productiever en besteden ze meer van hun vrije tijd aan hun geliefden, in plaats van steeds aan hen te ontsnappen.

Een plek om te ontspannen en tot rust te komen voor het slapen gaan

Behalve dat mannen tijd voor zichzelf nodig hebben, hebben ze ook een rustige plek nodig om hun hoofd te laten rusten aan het eind van een lange dag. Als je ze dat laatste beetje troost niet kunt geven door ze wat tijd voor zichzelf te geven, laat hem dan tenminste zijn eigen bed hebben. Zo kan hij toch een goede nachtrust krijgen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen