Muizen in huis zijn een vervelende plaag en daarom wil je er graag zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe kun je muizen bestrijden? In deze blog leggen we je dat stap voor stap uit. 

Hoe herken je een muizenplaag?

Het is soms best lastig om te achterhalen wat precies voor overlast zorgt in je huis. Tref je in de ochtend voedsel aan wat is aangevreten of zie je kapotte kabels liggen, maar is de dader nergens te bekennen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met muizen. Deze nachtdieren slapen overdag en komen ‘s avonds uit hun hol op zoek naar eten. Als je ‘s avonds dus veel gekras hoort, weet je dat de muizen actief zijn.

Verder herken je een muizenplaag goed aan de muizenkeutels. Deze keutels kun je door je hele huis vinden, omdat muizen in hun zoektocht naar eten, je hele huis doorlopen. Muizenkeutels zijn klein en hebben iets weg van hagelslag. Als de keutels nog glanzen is de ontlasting vers en zijn er dus muizen actief in je huis.

Wat kun je zelf doen tegen muizen?

De eerste stap bij het muizen bestrijden, is het schoonmaken van je huis. Muizen houden van eten en zien zelfs in de kruimels een heerlijke maaltijd. Zorg er daarom voor dat je na het eten altijd goed stofzuigt en de vloer en de keuken kruimelvrij houdt. Berg daarnaast al je eten op in broodtrommels en hard plastic opbergbakjes. Hier kunnen muizen niet bij.

Vervolgens kun je een muizenval plaatsen. De meest humane oplossing is een kooi of kantelval. Deze vallen vangen de muizen, zodat jij ze vervolgens buiten kunt loslaten. Ongeveer 100 meter van je huis is al ver genoeg, omdat muizen elkaars territorium niet betreden. 

Om er echt zeker van te zijn dat er geen nieuwe muizen meer in huis komen, kun je ook nog alle gaten rondom je huis dichten met anti-muis-kit. Alle gaten en kieren waardoor muizen naar binnenkomen, kun je met deze kit dichten. Zo weet je zeker dat dit de laatste muizenplaag was die je had. 

Aanhoudende plaag

Heb je zelf alles geprobeerd, maar blijf je muizenkeutels in huis vinden? Dan is de kans groot dat er een heel nest in je huis zit. Muizen planten zich extreem snel voor waardoor het lastig is om ze definitief te bestrijden. Gelukkig, zijn er altijd ongediertebestrijders gespecialiseerd in het verwijderen van je muizenplaag. Vaak hebben deze ongediertebestrijders vierentwintig uurs diensten waardoor ze snel bij jou thuis aan de slag kunnen en jij snel van je muizenplaag af bent.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen