Vinyl laminaat is een flexibele kunststof met een print. De bovenste laag is een harde kunststof toplaag die de oppervlakte beschermd. Onder deze toplaag zit de print. Deze print kan een houtprint zijn, maar ook beton of tegels. De binnenste laag is een schuimlaag die geluiddempend werkt en de onderste laag is een beschermlaag tegen vocht van onder af. Je kunt vinyl laminaat op meerdere manieren toepassen in je huis. In dit artikel noemen we drie voorbeelden.

Voordelen van vinyl laminaat

Vinyl laminaat is makkelijk te leggen en onderhoudsvriendelijk. Je kunt gemakkelijk met een doekje vlekken schoonvegen. Daarnaast is vinyl laminaat geluidsdempend. Kies je voor kliklaminaat? Dan is het oppervlak ook nog eens vochtbestendig.

De vloer

Een vloer is een grote sfeerbepaler in een ruimte. Vinyl laminaat wordt voornamelijk als vloer gebruikt omdat het een relatief goedkope en onderhoudsvriendelijke keuze is. Bovendien kun je een vinyl laminaatvloer gemakkelijk zelf leggen waardoor je nog meer kosten bespaard. Wanneer de vloer ligt, hoef je hem alleen maar te stofzuigen en zo nu en dan te dweilen. Als laatste voordeel is vinyl laminaat ook geschikt voor in een keuken of badkamer, mits je voor een kliklaminaat kiest.

De muur

Je kunt vinyl laminaat ook tegen de muur plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan mooie tegels op de muur in de badkamer of een strakke beton wand in de keuken. Omdat vlekken en vetten zich niet goed aan vinyl laminaat kunnen hechten, is vinyl laminaat uiterst geschikt voor je keuken- of badkamermuur. Door de stijl van je vloer door te trekken op de muur creëer je eenheid en ruimtelijkheid. Je zit daarom vaak in kleine badkamers dat de tegels van de vloer ook, soms gedeeltelijk, op de muur zijn doorgetrokken. Je kunt dit ook in de woonkamer doen. Je kunt dat het beste doen wanneer je voor een rustig patroon kiest zoals een betonlook.

De trap

Veel huizen heeft het uiterlijk van de trap niet de hoogste prioriteit. Je kunt echter wel je trap een goedkope en gemakkelijke renovatie geven met vinyl laminaat! Je geniet dan ook meteen op de trap van de eerder genoemde voordelen. Je kunt vinyl laminaat gemakkelijk over je huidige trap een lijmen. Heb je halvemaantjes of andere bescherming op je trap? Dan is het raadzaam deze eerst te verwijderen. Zo zal het vinyl laminaat niet na bepaalde tijd verbuigen over de oude bescherming en blijft je trap langer mooi.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen